maandag 13 januari 2020

Klussen en werken in en om huis 100 x gevaarlijker dan vuurwerk


Er ist wieder da, der Führer Scheissdreck Erich Akerbaum tijdens de GroenLinks
bijeenkomst in het prostitutiehotel annex drugsfeesthal-sema van donker
Amsterdam (klik hier).
Help, mijn man is klusser! Vrouwen lopen niet buitenshuis maar in hun eigen huis het meeste gevaar bij geweld van hun partner, en 3 % van de kinderen loopt thuis het meeste gevaar door mishandeling van hun ouders, waarvan er minstens één per week overlijdt (klik hier). Dat zijn er dus gemiddeld ruim 100.000 kinderen per jaar die worden mishandeld, soms tot de dood toe. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, is de politie totaal niet bij machte aan dit huiselijke geweld maar dan ook iets te veranderen (klik hier). De politie bestrijdt liever rotjes in plaats van boeven en geweldplegers te vangen. 
Vuurwerk is maatschappelijk gezien absoluut geen noemenswaardig gevaar voor de samenleving vergeleken met klussen, werken, leven en sporten in en om huis. 

Al met al zijn er per jaar 130.000 mensen die een ongeluk oplopen met klussen alleen al (klik hier) en waarvan rond de 30 dodelijk. Is het warm buiten en volop zomer, dan verdrinken er veel mensen, met name ook kinderen, zelfs in een kleine plas water, een ondiepe sloot of in een kinderbadje bij onoplettendheid van de ouders.
Steeds meer kinderen lopen met een groot mes rond op school, waarom weten de ouders dat niet? (klik hier). De politiek wil eindelijk de ouders aansprakelijk stellen voor de gebrekkige opvoeding. Misschien werkt een verplichte cursus voor alle ouders? Nederlandse kinderen komen vaak ongemanierd en onbeschoft over. Een verplichte maatschappelijke dienstplicht voor jongens én meisjes zou op zijn plaats zijn na hun 16e levensjaar.

Vergelijk die cijfers eens met die paar honderd gewonden bij vuurwerk per jaar (klik hier). De stichting Consument en Veiligheid kwam in 2020 met een cijfer van 1300 ongelukken met vuurwerk, waarvan er 900 door de huisarts konden worden behandeld.
Maar bij klussen zijn er 130.000 gewonden per jaar.
Een eenvoudig rekensommetje leert dat klussen dus 100 keer gevaarlijker is dan vuurwerk afsteken: 130.000 / 1300 = 100 x en bijna 30 x dodelijker is
.  


Sporten is zogenaamd gezond, maar er zijn nergens zoveel gewonden en doden als met sport. Alleen al deze winter 2020 zijn er bijna 1000 ongevallen met  Nederlandse wintersporters, waarvan 35 % meer dan vorig jaar (klik hier). Ook het aantal doden in de wintersport neemt toe - met name door het skiën buiten de pistes en lawinegevaar, maar niemand die zich daar zorgen om schijnt te maken. Leve de lol die we hebben met een bezopen kop na de après-ski. Op naar het volgende ongeluk of de dood door een off-ski piste lawine (prins Friso), we zagen de koninklijke familie alweer vrolijk zwaaien vanuit het Oostenrijkse Lech. Prins Friso zijn ze allang vergeten, die domme waaghals. Wintersport is daarmee de gevaarlijkste vrijetijdsbesteding bij het grote publiek.

De WHO waarschuwde onlangs dat de gezondheid van onze jeugd op het spel staat, door klimaatverandering, vet, suiker, alcohol en tabak (klik hier). In dat rijtje staat niets over vuurwerk. Een vreemd rijtje overigens, want het gaat om overdadig misbruik van genotsmiddelen die ziekelijke obesitas, suikerziekte, hersenaantasting en longkanker veroorzaken. Klimaatverandering is op korte termijn binnen een mensenleven totaal niet levensbedreigend - ook al willen slechtweer profeten, doemdenkers, Zevendedagsadventisten, Gehova's getuigen en andere gestoorde survival preppers anders doen geloven. We praten hier over klimaatveranderingen in duizenden en miljoenen jaren, waarbij de evolutie(leer) een grote rol speelt welke soort zich zal weten aan te passen en overleeft bij de nieuwe omstandigheden. Dat is een volkomen normaal proces beschreven door o.a. Charles Darwin (klik hier).

De politiek linkse mens wenst zich tegen beter weten in echter niet aan te passen aan de harde realiteit van de natuur en maatschappij die in principe altijd rechts georiënteerd is (ooit een lammetje een bruine beer zien eten?, het is eten of gegeten worden). Maar de socialist denkt het milieu, het weer en het klimaat te kunnen veranderen en naar de hand te kunnen zetten, desnoods af te dwingen door bizarre maatschappelijke maatregelen op te leggen aan het volk zonder enige vorm van democratie.
Dat zal nooit lukken want dat politieke gedram druist in tegen de wetten van de thermodynamica (klik hier). In de astrofysica is het bestaan van levende en niet-levende materie voortdurend aan verandering onderhevig en uiteindelijk onomkeerbaar eindig. Is de kosmos materie ooit ontstaan uit louter geconcentreerde energie bij de big bang in een heet punt van 1028 Kelvin, de materie zal weer omgezet worden in energie die over het complete heelal zal zijn verdeeld en waarbij de temperatuur daalt naar net iets boven de 0 Kelvin ( −273,15 °C), de 'big chill'.
Onwetende onbenullen van de WHO die bedrog verkopen, kwalijke stemmingmakerij met nota bene ons belastinggeld. En ja, het wordt warmer op aarde, over 5 miljard jaar verbranden we met zijn allen bij zo'n 5000 graden C, zo heet zal het zijn door de uitdijende zon. Maak je borst maar nat voor wie dan nog überhaupt in leven is. Maar dat zullen met zekerheid geen mensen meer zijn.


Zolang we voorlopig almaar ouder worden is er niets om je druk te maken, steeds meer ouderen denken aan euthanasie omdat ze veroudering met ziektes niet mee willen maken. Echter, de ouderdom dreigt onbetaalbaar te worden door stijgende kosten in de zorg, verpleging en pensioenen, en niet te vergeten de enorme instroom van achterlijke immigranten die op de arbeidsmarkt geen enkel werk zullen vinden en een sociale last vormen. Dat komt omdat de wereldpopulatie enorm groeit en die moet een halt worden toegeroepen, waarna een reductie moet volgen van minstens 50 %. Doet de mens dat niet vrijwillig, dan doen de natuurwetten dat wel in de vorm van een pandemie in de evolutie die de abnormale menselijke bevolkingsaanwas decimeert. Dat is dan wel iets om je druk over te maken binnen een mensenleven. 

Zal het niet het corona-virus zijn, dan wel een andere natuurramp van enorme omvang. Gelovigen mogen dat dan de toorn van god noemen, de apocalyptische bosbranden in de wereld, de overstromingen, de aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, de insectenplagen, mislukte oogsten, droogte, honger en pandemische ziekten, het blijven normale natuurverschijnselen tot een staat van evenwicht is bereikt op weg naar het uiteindelijk thermodynamische verval van de materie (klik hier).

Corona is een ramp en een zegening. De zwakken gaan dood, de sterke overleven zoals het de evolutie betaamt. Maar de islamitische terrorist zal ook pas op de plaats maken en zijn explosieven even opbergen. Immers gaan mensen gemaskerd anoniem over straat en geven elkaar geen hand meer en er wordt niet meer gekust in het openbaar. Een organisatie als de COC spat dodelijk uit elkaar als een sperma klodder in een poepgat, niet door de HIV maar door politiek rechtse uitingen en intolerantie. Liederlijk gedrag van homo's, festivalvierders en voetbalhooligans is voorlopig afgelopen, want alle westerse decadentie is afgelast. Precies zoals Allah het wilde, Allah is groot, Allah is machtig, Allah heeft een lul van één meter tachtig. Waarom was vuurwerk ook alweer verboden?

Natuurrampen kostten in 2018 160 miljard Amerikaanse dollar
De jeugd wordt ziek, echter niet door vuurwerk rotjes maar door te weinig beweging, voornamelijk veroorzaakt door het gebruik van de smartphone waar ze urenlang als zieke zombies naar zitten staren en ook nog 'en passant' oogafwijkingen oplopen (klik hier). Ze zijn bovendien veel dommer dan de oudere generaties en ze kunnen niet meer behoorlijk lezen, schrijven en eenvoudig rekenen. Dat wordt erger door ontbrekende leraren en leraren die niet over voldoende kennis beschikken, daar de lerarenopleidingen hun eisen naar beneden hebben bijgesteld. De leraren worden dus ook dommer. Vijftig jaar geleden was het geen uitzondering dat leraren met een doctorstitel op de HBS, en later het VWO en het gymnasium lesgaven. We hadden een van de beste onderwijssystemen ter wereld.
Tegenwoordig hebben we het slechtste onderwijs van Europa, er zijn docenten bij die nog niet eens de mastertitel hebben, de ouderwetse doctorandus, en die nog nooit een universiteit van binnen hebben gezien. Artsen zijn ook dommer dan die van vroeger, omdat ze vaak maar deeltijds (vrouwen) werken en onvoldoende ervaring opdoen. Het is vooral de 'ik zoek het wel even op' generatie, in plaats van dat ze de kennis paraat hebben. De universiteiten leveren ook slecht werk af.


Die grote maatschappelijke problemen staan werkelijk  in geen enkel vergelijk met die mierenneukerij over een vuurwerkverbod dat werkelijk een flut kwestie is van generlei waarde. De linkse politiek en hun media proberen een angstcultuur te creëren en hun zin door te drijven. Dat zijn natuurlijk allemaal leugens en hersenspinsels van onze gestoorde nepprins Van Vollenhove en zijn Onderzoeksraad voor Veiligheid, waar hij de scepter zwaaide - en nu Jeroen Dijsselbloem daar heeft plaatsgenomen. Dijssel moet toch ook wat na zijn functie in de EU, dat is niet bepaald een promotie. Hij mag de fraudeur Van Vollenhove opvolgen die knoeide met menig onderzoeksrapport en echte onderzoekers in de weg liep. De verfoeide banencarrousel van politici draait weer op volle toeren.
Ook zoiets, van welke mongool heeft de vuurwerkhater Van Vollenhove die neptitel van professor cadeau gehad? Van prins Carnaval? Waar is hij in godsnaam deskundig in en waar heeft hij een afgeronde studie in gedaan?


De media en linkse politici schreeuwden moord en brand bij de jaarwisseling van 2019/2020 zodat consumenten vuurwerk aan banden zou worden gelegd. Hel en verdoemenis werd over ons uitgesproken. Veel ergernis had echter met de uit de hand gelopen enorme vuurstapel te maken aan het Scheveningse strand het jaar daarvoor. Dat had werkelijk niets met vuurwerk te doen en alles met regelgeving en handhaving. Niet voor niets trad de burgemeester van Den Haag af. Ook de flatbrand waarbij twee doden vielen, had met straattuig te maken die met opzet een bank in de flathal in brand stak. 

Bijna elke linkse kranten columnist vertelde leugens om maar een bijdrage te leveren aan de al jaren voorgeprogrammeerde massahysterie zodat mensen onterecht bang worden gemaakt. Het lijkt wel oorlog, zeiden de tegenstanders. De laatste twee wereldoorlogen zijn Nederland echter bijna ongemerkt voorbijgegaan, dus hoezo weet men wat oorlog is en hoe dat klinkt? Vraag dat de Britten, de Belgen of de Fransen. Eén ding is zeker, vuurwerk op oudejaarsavond klinkt niet als oorlog, en oorlog klinkt niet als feestvuurwerk.

Dat de ongelukken en vernielzucht door straatschorem komt en met illegaal zwaar vuurwerk te maken hebben, interesseerde kennelijk niemand. Dat men miljoenen brave vuurwerkliefhebbers tekort doet met een verbod, dat is jammer dan voor hun gehoorzame gedrag. We leven in een egocentrische oneerlijke kutmaatschappij en het is iedereen voor zich en god voor ons allen. Het schorem wordt beloond voor hun hufterige gedrag, zij gaan toch wel door ondanks een verbod en halen hun vuurwerk uit Polen waar het altijd al vandaan komt. De rood-fascisten laten weer van zich horen en kruipen onder de natte stenen vandaan, om hun rottende schimmel tot in de krochten van de maatschappij te laten voortwoekeren. Er zijn BOA's die in hun broek schijten zelfs voor wat siervuurwerk (klik hier).
 

Totales Feuerwerksverbot in den Niederlanden?  Ich frage euch: Wollt ihr den totalen Krieg? Flink wie die Windhunde, zäh wie Leder, hart wie Kruppstahl!
We leven weer onder de dictatuur maar dan die van der Führer Erich Akerbaum en zijn bange politiekorps die schrikken voor elk rotje (klik hier). Daar krijgen ze Post Traumatische Stress Stoornis van, oftewel, dan ben je niet geschikt als politieagent omdat je voortdurend in je broek schijt tijdens het gewone werk - en je moeder er niet is om je luier te verschonen. Slappe klootzakken heet dat in de volksmond, niet geschikt voor een baan bij de politie. Als je niet tegen de hitte kunt, moet je uit de keuken blijven, of 'If you can't take the heat, get out of that kitchen you fucking moron!
Der Polizeiführer is inmiddels  weggepromoveerd, en is nu chef van de Staatssicherheits dienst (klik hier). Daar gaat hij 17 miljoen Nederlanders bespioneren en hinderlijk volgen (stalken) volgens de DDR methode (Die Dummen holländer Raus). Immers moet er plaats gemaakt worden voor al die vreemdelingen die verdwaald zijn zeker, en de 150.000 kansloze immigranten die per jaar Nederland ongezien binnenkomen en een huis moeten hebben en een inkomen met hun grote families. Want geboortebeperking en rubber om hun lul, daar hebben ze nooit wat van gehoord in donker Afrika, maar wel van een rubber boot om de overtocht te maken naar Europa.

Geheim agent 007 1/2  Arschloch Aacherbaum
Aacherbaum wilde altijd al spionnenbaas worden. Ach wat zielig toch voor zo'n stumper. Wanneer hij voor een rotje al dun in zijn broek schijt, moet hij vooral geen baas M van James Bond worden. Der Führer ist nur ein Trottel, ein armseliges Arschloch. Arschlochbaum heeft zich teveel op James Bond films en Bond girls zitten aftrekken achter in de bioscoop en de fantasie is met hem op de loop gegaan. Wanneer der Führer M (M = Motherfucker oder Mutterficker) leden van de harde kern van IS tegenkomt, snijden ze zijn strot door met een bot mes en spietsen hem op het hek van Paleis Noordeinde (klik hier). Hij zal met graagte aan zijn rotjestijd terugdenken als zeikende veldwachter Bromsnor.

Aacherbaum weet natuurlijk ook dat 90 % van de Niederländische Polizei in de oorlog fout was en met de vijand meeheulde, misschien was zijn familie daar wel bij betrokken, dat zit er dik in wanneer je de Duitse pers opzoekt om je gelijk te halen (klik hier). 
Dat verraad had in de oorlog een belangrijke oorzaak bij de politie. Bij het binnenvallen in Nederland was Hitler als eerste erbij om de politie een flinke salarisverhoging te bezorgen. Hij wist dat de portemonnee altijd wint van de moraal:
Erst kommt das Fressen dann kommt die Moral (Brecht, 1928). Het lot van Anne Frank en tienduizenden anderen was al beslecht door collaboratie en verraad van de Nederlandse politie (lees de boeken van Dr. L. de Jong en J. Hofman (klik hier)). De Nederlandse politie hielp de joden af te voeren naar de concentratiekampen. Daar mag der Führer Erich Mutterficker wel eens zijn excuses voor aanbieden, in plaats van voortdurend in elk slap gelul programma op Tv met zijn wespenpak aan te komen vliegen. De NS heeft de holocaust nabestaanden gecompenseerd (waarom zouden ze nabestaanden compenseren?(klik hier)), maar excuses van de collaborerende politie is zeker op zijn plaats. De NS is een staatsbedrijf, dus in wezen betaalt de reiziger en de belastingbetaler van nu. De dader ligt op het kerkhof, letterlijk. De politie als criminele organisatie van destijds mag wel eens oprechte spijt betuigen voor het verraad.
 

Luchtvaartpolitie
We krijgen met angsthaas Erich Arschloch - die al schrikt van een harde scheet, een potentiële landverrader als geharde bestrijder van internationaal terrorisme? Weet Arschloch wel wat een spion is, en terrorisme? Een spion of geheim agent is een naargeestig figuur die op heimelijke en illegale wijze inlichtingen vergaart, maar meestal als dubbelspion van twee walletjes eet omdat graaien en vreten vóór de moraal komt. Die bij wijze van spreken zijn eigen moeder verraadt om er zelf beter van te worden.

Dat hebben we bij die dubbelspionnen uit Rusland gezien die werden vergiftigd in Engeland met alfa-straler polonium-210 en
novichok A-230 (eufemistisch nieuwkomer genoemd onder de moderne soorten zenuwgif). In 1978 werd in Londen journalist Markov vermoord met een paraplu met een ricine gevuld kogeltje. Ricine moet in de bloedstroom komen, anders werkt het niet goed. Hoe verzin je het, dit soort methoden komt van de GROe, niemand anders heeft de beschikking over dit soort 'weaponized' materiaal om wraak te nemen op overlopers, tegenwoordig in opdracht van Poetin.
Vergiftiging wordt gezien als een laffe moordpoging en spionnen hebben over het algemeen een slechte naam en belanden meestal geheel terecht ergens vermoord door de tegenpartij op een vuilnisstortplaats - waar ze thuishoren tussen de ratten, en niet als diplomaat met een glas champagne in de hand en in smoking in het casino van Monte Carlo. Ook Erich Arschloch niet met zijn hersenschimmen.


Er gaat een hardnekkig gerucht dat wijlen prins Bernhard model zou hebben gestaan voor James Bond daar de schrijver Ian Flemming hem bij de Britse Inlichtingendienst wel eens tegenkwam. Dat moet tot de verbeelding van Erich Arschloch hebben gesproken.
Bernhard kreeg echter nooit belangrijke informatie te zien van de Britse geheime dienst, men zag de prins als een gelegenheidsdief, een onbetrouwbare Duitser van arme adel die een rijke Shell petroleumhoer had getrouwd. Een charlatan, een infiltrant en mogelijke een dubbelspion, voorheen in dienst van IG Farben (had ook een gifgasafdeling) als simpel vertegenwoordiger. Kennelijk was bij de Britten de brief van Bernhard in 1942 aan Hitler reeds bekend, waarin Bernhard aanbood zich te laten benoemen als Gauleiter van Holland, om het bezette Nederland te mogen besturen als provinciebestuurder en lid van de NSDAP (klik hier).


Nederland heeft niet zoveel op met de moraal, het land waar drugs, prostitutie, abortus en euthanasie worden gedoogd of zijn gelegaliseerd en men veilig goedgekeurd consumentenvuurwerk streng wil verbieden!
  
In elk fatsoenlijk ander land in de EU en elders in de wereld is het net andersom: gebruik van consumentenvuurwerk is vrij en drugs, prostitutie, abortus en euthanasie zijn juist verboden - en waar bezit van drugs soms de doodstraf op staat.
Zou Nederland alleen gelijk hebben, of juist al die andere beschaafde landen? Beschaving is slechts een dun laagje vernis, dat makkelijk in alcohol en drugs kan worden opgelost. Dat weten we inmiddels uit de recente geschiedenis, maar in Nederland ontbreekt zelfs vaak dat dunne laagje. Nature versus nurture, genetische aanleg of opvoeding, of meestal allebei waaraan het hier ontbreekt.


Het plotselinge vuurwerkverbod was ook met voorbedachte rade. De regering was bang dat wanneer de handel nog een jaar de tijd had gekregen orde op zaken te stellen, de consumenten dubbel zoveel hadden ingekocht aan voorraad. Dat wilde men voorkómen door het verbod al in te laten gaan terwijl de magazijnen nog vol liggen en bestellingen voor het volgende seizoen al zijn gemaakt. Dit is kapitaalvernietiging. Schandknaapje Mark Rutte durfde zelfs te beweren dat het om gewone handelsrisico ging, dat leugenachtige huftertje.

Vandaar dat men nu met een tussenoplossing wil komen om de handelaren te compenseren voor hun verlies aan omzet (klik hier) en legaal goedgekeurd vuurwerk toch te vernietigen. De brancheorganisatie is er echter zelf schuldig aan dat men het kaas van het brood heeft laten eten en ook de belangen van de consumenten niet heeft behartigd. Eens te meer duidelijk dat het alleen om de centen gaat, de oplichters. De overheid biedt de handelaren nu een subsidie aan (klik hier) om van hun vuurwerk af te komen.

Kunnen we nog andere vergelijken trekken met vergelijkbare risico's? Hoe zit dat met hobby's, sporten en andere huishoudelijke werkzaamheden in en rondom huis, en ongelukken van kinderen? De feiten liegen er niet om: het klussen, huishouden, werken en sporten in en om huis zijn 100 keer gevaarlijker en dodelijker dan vuurwerk.
Er zal geen serieus Tweede Kamerdebat aan worden gewijd aan deze beschamende hoge cijfers. Want menig Kamerlid weet niet eens wat er bij hem of haar thuis gebeurt en waar de kinderen uithangen: of ze zich crimineel gedragen en zich aan drugs laven. Dat geldt overigens ook voor andere politici zoals wethouders en burgemeesters.

In 2018 zijn 1024 kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 20 jaar overleden waarvan een aanzienlijk deel door zelfdoding en huiselijk ongelukken of geweld (klik hier)Slachtoffers van mishandeling in de jeugdzorg krijgen sinds kort 5000 euro compensatie (klik hier). Ja, kinderen worden niet alleen thuis mishandeld maar ook die onder bescherming zijn gesteld via de overheid. Jeugdzorg in Nederland is net als de opvang van ouderen in een verpleeghuis een gruwel. Niet voor niets denken mensen aan zelfdoding of euthanasie. Niet omdat het allemaal zo fantastisch geregeld is, zoals sommige naïevelingen denken. 

Er zijn tal van hulporganisaties maar in de praktijk doen ze niets dan alleen maar subsidie opstrijken en goed voor zichzelf zorgen. Het vertrouwen in de overheid is nog nooit zo laag geweest (klik hier). Maar bizar is dat politici nog steeds niet weten waarom, ze zijn zelf deel van het probleem. Ze blijken vaak niet te vertrouwen en beloftes niet na te komen. Dat heeft alles met vertrouwen te maken van de overheid in de burger. De overheid bespioneert de burger, wantrouwt de burger, gelooft de burger niet, behandelt hem of haar als een nummer, of zelfs als een stuk vuil, als een imbeciel, stuurt hem of haar van het kastje naar de muur. In een N-H gemeente A. kregen gehandicapten i.v.m. hun tewerkstelling een baan bij de gemeente: de fysiek gehandicapten moesten telefonisch 'klanten' afwimpelen. 

De overheid criminaliseert de burger, immers geldt bij de belastingdienst altijd de omgekeerde bewijslast: bewijs maar eens als burger dat je niet schuldig bent. Zo was dat ook met de toeslagen-affaire. Met name politici van het type Mark Rutte belazeren de burger waar ze bijstaan. Veel beloven weinig geven doet de gek in vreugde leven.
Je vraagt je af waarom een geliefd president als J.F.K. vermoordt werd, maar een oplichter en een valse nicht als Rutte niet van de pot gerukt wordt door een Gökmen psychopaat of een skiënde dikke Corona Vindikut. Niemand zal om Rutte treuren wanneer hij het tijdelijke met het eeuwige verruilt, men zal een nationale feestdag wijden. Rutte is synoniem met vleesgeworden wantrouwen. Hij zei dat mensen niet moesten hamsteren in de winkels. De klootzak Rutte is niet alleen niet goed voorbereid, maar in plaats van mongolen aan te spreken op hun asociale gedrag zou hij beter de winkeliers kunnen verplichten hamsteraars geen kans te geven en eventueel de politie te bellen. Net als dat plunderaars bij een grote natuurramp in veel landen wettelijk doodgeschoten mogen worden, zou je hamsteraars ook moeten straffen voor hun hufterig egoïsme.


Het zou toch fantastisch zijn wanneer het corona-virus wat specifieker dodelijk zou zijn, en alleen klootzakken uit de weg ruimt. Ongetwijfeld is men daar bij de militaire laboratoria van de Britse Porton-Down hard mee bezig om het DNA te herschrijven en de klootzak-genen te lokaliseren. De Amerikaanse militaire laboratoria zijn al tientallen jaren bezig ziekte-organismen te ontwikkelen die ras-specifiek zijn, en dat zal ook met de Chinezen en de Russen het geval zijn. Klootzak-specifiek is echter een veel grotere uitdaging - een Nobelprijs waard, stelt u zich een wonderschone wereld voor zonder grote klootzakken?

Naast de mishandeling door hun ouders, die vaak wordt ontkend bij huisarts of op school, volgt hier een opsomming van ongelukken die alleen al door kinderen worden opgelopen: valpartijen door een stoel, een krukje, een trap of ladder, van een balkon afvallen (of afgegooid worden), gebroken ledematen, brandwonden met vuur of hete vloeistoffen, verdrinking in zee, kanaal, rivier, meer of sloot, vergiftiging door huishoudchemicaliën en wasmiddelen of bedorven voedsel, het inslikken van geladen knoopcelbatterijen of andere onschuldig lijkende voorwerpen, elektrocutie door kapotte snoeren, verstikking door koolmonoxide gas of plastic zakken, huisdieren die onbetrouwbaar blijken en bijten of ziekten verspreiden, het zeer grote aantal sport- en spelblessures, etc.
Er gaan ook nergens zoveel kinderen dood tijdens of vlak na de geboorte als in Nederland (klik hier) vergeleken met andere landen. Dat heeft gewoon met de slechte zorg te maken, want er zijn nogal wat specialisten die er met de pet naar gooien. In het weekend willen ze niet gestoord worden, dat is al tientallen jaren lang een volledig gebrek aan enig moraal van artsen. Veel ziekenhuizen zijn gesloten en het is voor velen een eind rijden naar het hospitaal, zelfs in het kleine Nederland. Gaan er nog meer ziekenhuizen dicht of failliet, en zijn de aanrijtijden van de ambulance groter dan een half uur, dan mogen er wel 'flying doctors' komen zoals in Australië.


Een en ander aan ellende blijkt uit onderzoeken van de stichting Consument en Veiligheid (klik hier), de kinderbescherming en andere onderzoeksbureaus.
De stichting begint  vaak in de aanloop naar Vaderdag  een campagne om veilig klussen te promoten. Voor Vaderdag worden traditioneel veel doe-het-zelf apparatuur cadeau gedaan, zoals boormachines, kettingzagen, onkruidbranders, elektrische snoeischaren, slijptollen,  e.d. Men gaat er gemakshalve van uit dat iedereen die apparaten ook veilig kan gebruiken, maar dat is niet het geval. Met Moederdag worden er veel huishoudelijke apparaten cadeau gegeven, zoals een groot messenblok voor de keuken, staafmixers en elektrisch huisgerei met scherpe onderdelen. Vaak komt dat spul uit China en is dat van bedenkelijke kwaliteit, dat geldt ook voor de cadeautjes voor pa.


In het buitenland zoals Spanje zijn er veel vuur(werk)feesten,
zoals tijdens de Dia de las Luminarias op 28 september, of de Fallas
de Valencia in maart (klik hier). Hoewel er regelmatig een ongeluk
gebeurt, zoals bij de Fiéstas de San Fermín en in Pamplona, zal niemand
 de volksfeesten in de cultuur uitbannen.



De stichting Consument en Veiligheid stelt dat er veel misgaat tijdens doe-het-zelven (klik hier). Naast de bijna 30 doden per jaar, moeten jaarlijks circa 54.000 klussers medisch worden behandeld. Van hen belanden er 29.000 op de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis. Twee op de vijf lopen snijwonden op door een (cirkel)zaag, hobbymes of snoeischaar. Een op de zeven slachtoffers valt van een ladder of trap. Nog eens tien procent loopt oogletsel op, meestal door metaalsplinters of scherpe voorwerpen.

In Nederland doen zich jaarlijks enkele honderden ongevallen met vuurwerk voor, waarvan een enkele dodelijk. Dat gaat dan om illegaal zwaar vuurwerk voor professioneel gebruik dat verkeerd wordt toegepast, of dat er brand is gestoken zoals in een flat. Of er is onoordeelkundig geknoeid met bestaand vuurwerk door het uit elkaar te peuteren en het kruit te verzamelen voor een grote knal in een stalen pijp. 
Maar deze cijfers staan in schril contrast met de enorme cijfers aan doden en gewonden bij doe-het-zelf klussen in en om huis, of spelen, sporten en huishouden.En wat te denken van de criminele activiteiten tegenwoordig rondom sportcomplexen (klik hier)?

Dat vuurwerkgewonden in korte tijd vallen, heeft met de geringe tijd te maken dat er wettelijk vuurwerk mag worden verkocht en afgestoken. Dat zijn de laatste drie dagen van december plus 1 januari - waarbij afgestoken mag worden van 18.00 uur op oudjaarsdag tot 02.00 uur op nieuwjaarsdag, goed beschouwd dus 4 dagen dat men over vuurwerk beschikt. Haastige spoed is dus zelden goed, in België mag je het hele jaar vuurwerk kopen in alle rust, net als in Frankrijk.
En niet onbelangrijk, veel afstekers van vuurwerk hebben ook alcohol gebruikt, een slechte combinatie die absoluut niet samengaat. Sommige mensen hebben een kwade dronk en raken agressief. En dan hebben we het nog niet eens over het drugsgebruik dat haast een gewoonte is geworden in Nederland. Drugs worden gelegaliseerde en consumentenvuurwerk wordt verboden? Dat lijkt de omgekeerde wereld, vooral ook omdat men in het buitenland zoals Duitsland het anti-vuurwerk sentiment totaal niet begrijpt, en ook niet de al tientallen jarenlange lakse houding en tolerantie ten opzichte van drugs.
 

Primatenbioloog Otto Adang Oetan van de politieacademie
De politie heeft zelf een rapport gepubliceerd onder de titel Hoezo rustig? een onderzoek naar de jaarwisselingen in Nederland (klik hier). Oud en Nieuw blijkt vooral voor dronken links straatschorem en drugsanarchisten een jaarlijkse aanleiding rotzooi te trappen, en de politie wil ook een rustige avond en is niet bij machte de orde te handhaven. Dan moet ook de overgrote meerderheid van de goed gedragende bevolking het maar bezuren met een algemeen vuurwerkverbod. Het is net zo onrechtvaardig zoals de leraar de hele klas liet nablijven omdat er één rotte appel onder de leerlingen zat. 

Onder leiding van apenbioloog Otto Adang wordt de primitieve mens door hem gefileerd, en projecteert hij zijn kennis over wilde apen op de menselijke Neanderthaler - die uitgestorven is trouwens, hoewel een klein percentage aanwezig is in de moderne mens. Prima wanneer hij dat binnen zijn eigen familie doet en hooliganisme probeert te verklaren vanuit de menselijke beschaving, maar de mislukte bioloog generaliseert dat door het probleem met een fascistisch sausje te overgieten en een politiestaat te willen creëren als voorbeeld voor zijn studenten op de politieacademie. Een mens laat zich niet met de aap op die manier vergelijken, kennelijk lijdt Adang aan beroepsdeformatie. Hij ziet overal apen lopen die in een kooi moeten worden opgesloten. Rijp voor de psychiater.
Laat Adang zich eens goed inlezen in de kwalijke rol die 90 % van de Nederlandse fascistische politie in de jaren 40-45 heeft gespeeld, voordat hij zijn vooroordelen uitkotst. Wetenschappelijk onderzoek dient onbevooroordeeld te zijn maar hier zien we weer, wie betaalt die bepaalt, een vorm van
cliëntelisme. Of zoals de slager die zijn eigen vlees keurt, of van recenter, 'wij van WC-eend adviseren WC-eend'. Sehr geehrter Herr Otto en zijn hondstrouwe aanhang van na-apende hielenlikkers, kies voor een ander beroep en ga in de dierentuin werken. Na zessen gaan de hekken op slot en gaat iedereen tevreden naar huis.

Vreemd is dat ondanks dat klussen dus zoveel gevaarlijker is, er wettelijk totaal geen maatregelen worden genomen om het aantal ongelukken terug te brengen.
Er zijn geen acties om dat tegen te gaan van de overheid, noch dat enge posters worden verspreid met afgezaagde vingers. Op de producten zelf staan geen verplichte Nederlandstalige waarschuwingen bij verkeerd gebruik. Geen politie die achter de struiken zit en controleert of boormachines, hamers en beitels, messen en zagen wel aan de veiligheidseisen voldoen, of kettingzagen in beslag neemt en boetes uitschrijft. Verkoop en gebruik zijn ook niet leeftijdgebonden.
Een kettingzaag is een geducht wapen in verkeerde handen. Bij de maffia in Italië is het een favoriet werktuig niet alleen om de toegangsdeur door te zagen maar ook om onwilligen een lesje te leren en een ledemaat te amputeren. Een lijk kan makkelijk in hanteerbare delen worden gezaagd, zoals men in de Saoedische ambassade goed weet. Achterin de auto liggend zal een politieagent niet zo snel in de gaten hebben dat daar een dodelijk wapen ligt, zeker niet veldwachter Bromsnor. En de auto zelf is ook een moordwapen waarbij men makkelijk vrijuit gaat.
 

Sterker nog, niemand interesseert zich een biet voor de huis, tuin en keukengevaren en zelfs de Consumentenbond bemoeit zich er niet meer mee. De markt wordt ook overstelpt met namaak die lijkt op bepaalde kwaliteitsproducten, maar gevaarlijk is in gebruik. 
Sjaak en Freek-Willem Gamma reclame (klik hier)

Iemand die een brekebeen is en een onhandige doe-het-zelver, zoals vaak humoristisch in de reclames van Gamma werd getoond, wordt versleten als een watje. een domme minkukel in een riskante slapstick (klik hier), zoals die lachwekkende filmpjes met Sjaak en Freek-Willem (klik hier). Gamma is ook gestopt met deze anti-reclame. Om klussers hun ongelukken worden ze vaak uitgelachen, zo wist Gamma op sluwe wijze ongelukken met hun ondeugdelijke producten goed te praten: het ligt aan de domme onhandige klant, niet aan hun gevaarlijke rotzooi uit China, India en Oost-Europa!

De laatste tientallen jaren is de doe-het-zelf branche enorm gegroeid. Er worden geweldige winsten gemaakt door de bouwmarkten, in totaal 3,7 miljard euro per jaar aan omzet en dat getal is nog steeds groeiende in de dubbele cijfers (klik hier). Waar nauwelijks mee rekening wordt gehouden is dat er heel veel slechte kwaliteit namaakproducten worden geïmporteerd uit de voormalige Oostbloklanden, en vooral ook uit Aziatische landen als China. Dat gereedschap is ronduit gevaarlijk in gebruik doordat het snel en op onberekenbare momenten kapot gaat. Maar ook producten als verf en lak bevatten vaak verboden stoffen, metaalwaren die radioactief zijn (klik hier), elektrisch slecht geïsoleerde apparatuur en ja ... natuurlijk ook fietsen en brommers uit die landen zijn van dubieuze kwaliteit.
Onlangs werd gewaarschuwd voor bestelde producten via de Aziatische webwinkels die ver onder de maat zouden zijn (klik hier), maar bedrijven als Gamma importeren die rotzooi ook.


Fietsen en brommers, dan hebben we het dus nog niet over het gevaar van het dagelijkse verkeer (klik hier).
In Nederland waren er in 2018/2019 123.000 ongevallen alleen al met fietsen (klik hier), waarvan 220 dodelijk. Niemand zal daardoor de fiets niet nemen en de overheid verbiedt ook het fietsen niet, of arresteert de dealer. Nee, de overheid vindt fietsen zelfs gezond! Wanneer fietsen gezond is met al die ongelukken en doden - met name ook de toenemende ongevallen met elektrische fietsen bij ouderen, dan is het aansteken van vuurwerk veel gezonder omdat er minder ongelukken plaatsvinden en je nog lekker in de buitenlucht bent ook. 123.000 fiets ongevallen / 1300 vuurwerk ongelukken = 95 x
Vuurwerk afsteken is dus 95 keer veiliger dan fietsen! En 220 keer minder dodelijk.

De stichting Consument en Veiligheid meldt tevens dat bijna 10.000 brommerslachtoffers jaarlijks op de spoedeisende hulp worden behandeld

Gelukkig zijn de desbetreffende bouwmarkten en aanverwante bedrijven in de loop van de tijd ook betere producten gaan verkopen, zoals uit Duitsland en Japan, al is de rommel nog steeds in grote hoeveelheden te koop. Een Chinese fiets bij Gamma voor 60 euro kan natuurlijk niet veel soeps zijn, garantie tot op de hoek van de straat. Een goede Nederlandse fiets kost minstens 600 euro, dus 10 keer zoveel. Waarom verkoopt Gamma die rommel waarmee je door het slechte materiaal een nog groter risico loopt? En waarom doet de overheid hier niets aan?
Ongetwijfeld leiden slechte producten en gereedschap en inferieure metaalwaren tot een groot aantal ongelukken. Waarom wordt daar niet eens onderzoek naar gedaan? Waarom is deze troep niet illegaal en verboden om te importeren? De stichting Consument en Veiligheid rust wel erg makkelijk op haar zwaar gesubsidieerde lauweren door maar eens in de zoveel tijd de roeptoeter te hanteren. Goedkoop effectbejag dat geen zoden aan de dijk zet.

Met legaal consumentenvuurwerk van gevarenklasse 1.4G is een bedrag van rond de 80 miljoen gemoeid anno 2019, dat is een uitgave van 4,75 euro per hoofd van de bevolking. Terwijl de doe-het-zelf branche een miljarden onderneming is en een machtige lobby heeft van grote multinationals.
Per hoofd van de bevolking wordt 220 euro in de bouwmarkten uitgegeven per jaar, dat is bijna 50 keer meer dan consumentenvuurwerk terwijl klussen 100 keer gevaarlijker is dan vuurwerk afsteken.

Men zegt wel eens dat vuurwerk niet nodig is, maar klussen in en om huis is vaak ook niet nodig: het gaat meestal om luxe of gemak. Is de verkoop van alcohol nodig? Wat is er nodig voor een normaal en gezond leven? De overheid heeft dat bedrag bepaald tot rond de 1000 euro per maand aan uitkering. Daar kun je je geen luxe van permitteren wanneer meer dan 75 % al opgaat aan huur, water, elektriciteit en gas, en al helemaal geen kluskarwei. Wat voor de één nodig is, is voor de ander niet nodig. 


Je kunt een gevaarlijke klus ook door professionals laten uitvoeren, en dat propageert de Gamma tegenwoordig ook met de ingehuurde klusser, 'Boek de vakman', maar dat is meestal veel duurder. En is dat veel veiliger?
Hoe zit het met professionals in de bouw, maken die dan geen ongelukken?

Het RIVM berichtte dat jaarlijks meer dan 200.000 werknemers een arbeidsongeval krijgen in Nederland (klik hier). Gemiddeld 60 keer per jaar valt er een dodelijk slachtoffer, dat is iets meer dan 1 dode per week.
  Horen we daar wel eens wat over? Hier wordt niet over gepraat, niet door de bouwbranche en ook niet door de doe-het-zelf branche, want dat is anti-reclame. Werken in de bouw is gewoon gevaarlijk, en professionals maken meer ongelukken dan klussers maar professionals maken ook meer uren. Hoe kun je veiliger klussen (klik hier)? Vooral door je verstand te gebruiken, maar die is niet altijd aanwezig.


Het behoort kennelijk tot de gewoonte om dergelijke feiten onder het tapijt te vegen of als normaal te beschouwen, of te doen alsof je ze niet ziet.
Daarbij worden producten gebruikt die het milieu vervuilen (verf, teer, schoonmaak- en oplosmiddelen) en een hoop energie verbruiken aan elektriciteit, benzine, diesel of gas. Nog even afgezien van het onnodige lawaai dat wordt veroorzaakt met boor- en schuurmachines, grasmaaiers en kettingzagen, hakselaar, hogedrukspuiten, bladblazers en nog zoveel meer. En dat het hele jaar door, elke dag!
Een gewone goedkope bezem of hark maakt geen lawaai en werkt bovendien vaak veel efficiënter.


Logisch dat de overlast van buren op nummer één staat wanneer het om hinder gaat. Dat is dus geen vuurwerk één dag per jaar, maar het hele jaar kluslawaai van de buurman (klik hier). Van 08.00 uur 's morgens tot 22.00 uur 's avonds, ook op zondag.
Wat veroorzaakt de mens aan eventueel tijdelijk ongerief bij een enkeling en hoe gevaarlijk is vuurwerk - in het bijzonder consumentenvuurwerk voor de jaarwisseling, in vergelijk met andere jaarlijks op te lopen gevaren en risico’s? Oftewel: hoe gevaarlijk is de mens en in hoeverre moet hij tegen zichzelf worden beschermd? 


Veel overlast heeft met opvoeding van kinderen te maken, oftewel het gebrek daaraan. Een bekend slecht voorbeeld vormde burgemeester Halsema van Amsterdam met haar criminele zoon. Bij veel mensen gaat de carrière vóór de fatsoenlijke opvoeding van de kinderen. Dat is natuurlijk asociaal. Daar komt ook de overlast van vuurwerk vandaan. En natuurlijk is Halsema dan voor een vuurwerkverbod met zo'n vlektyfuszoon in het vizier. De man van Halsema, de heer Oey, heeft een taakstraf van de rechter opgelegd gekregen vanwege verboden wapenbezit, maar meneer is niet van plan die straf uit te zitten (klik hier). Weer een slecht voorbeeld bij de familie van de burgemeester, de wet geldt kennelijk niet voor prominenten van GroenLinks.

De volgende gegevens betreft een lijstje van statistieken die in de Verenigde Staten is vrijgegeven door de NFPA en CPSC (net als de stichting Consument en Veiligheid hier te lande). Geregistreerd werd het aantal bezoeken in de Spoedeisende Hulp in de ziekenhuizen, gerelateerd naar de oorsprong van de kwetsuren die waren opgelopen. Veel cijfers komen overeen met Nederland behalve de fietsongelukken die hier veel meer voorkomen - relatief gesproken naar het aantal inwoners, en voetbal dat hier te lande meer wordt gespeeld. Met schaatsen gebeuren ook veel ongelukken, maar dat is erg afhankelijk van het weer en de winter.
 

Het Johns Hopkins instituut in de V.S. schatte onlangs in 2020 dat jaarlijks ongeveer 600.000 mensen gewond raken als gevolg van skiën en snowboarden, verder:
vaatwerk, messen en glas reinigen 582.200 ongevallen,
fietsen in het verkeer 485.100 ongevallen, 

basketbal 415.600 ongevallen, 
voetbal 388.000, 
honkbal 178.700, 
softbal 125.900, 
tuintrampolines 108.000 , 
gymnastiek in het algemeen 95.400, 
paardrijden 73.000, 
tennis 19.000, 
ongelukken met kaarsen 12.900 en 
vuurwerk 10.800 ongevallen.
Zowel in de V.S. als in Nederland is het gebruik van goedgekeurd 1.4G consumentenvuurwerk een hekkensluiter met de laagste aantal ongelukken.

Wat tonen deze gegevens aan in relatie met de mens? Dat een bal een levensgevaarlijk product is dat verboden zou moeten worden? Want de meeste ongelukken komen voor bij balsporten, ongeacht de diameter of massa van de bal?


Wat te denken van bal gerelateerde ongelukken, waarbij kinderen achter een bal aanhollen en in het verkeer terechtkomen waar een auto-ongeluk wordt veroorzaakt? Is de bal de schuld? Nee, natuurlijk, het is de onvoorzichtige mens die kennelijk zijn fysieke capaciteiten te boven gaat, dus waarom zou consumentenvuurwerk dan wel de schuld krijgen?
 

Valt er om het verkeerd vuurwerk afsteken te lachen? Soms, wanneer het geen ongelukken veroorzaakt. Een dronken man in de V.S. steekt een vuurwerk cakebox in het donker ondersteboven aan, en een andere man - intussen wereldberoemd als 'the black Jesus' en die ook een borrel teveel opheeft of drugs heeft gebruikt, geeft commentaar op wat er gebeurt, met ondertiteling (klik hier). Overigens, zwarten mogen 'nigger' zeggen, maar niet de blanke Ron Jans, want daar staat de doodstraf op in schijnheilig Amerika. Hij heeft ontslag genomen, anders was hij door de club ontslagen. Fuck duh Joe es of Ee.

Dertig jaar en langer geleden was de handel in chemische grondstoffen nagenoeg volkomen vrij, ook voor particulieren. Wanneer het om hele grote hoeveelheden gaat wordt er bijna nooit wat gevraagd waar het voor is, maar bestelt men 100 gram bij de apotheker, dan is er een groot probleem. Een leugentje om bestwil wil dan wel eens de olie in de machinerie zijn. We leven in een commerciële wereld en elke mores verdwijnt naarmate het geldbedrag groter en groter wordt.

Wat heeft de verkrijgbaarheid van chemicaliën zo moeilijk gemaakt voor de scheikunde hobbyist en modelbouwer? Ten eerste het ontstaan van de handel in designer drugs in de jaren '60, '70 en '80 en de vraag naar sterkere opioïden - die eerst industrieel waren ontwikkeld, en ten tweede het terrorisme dat op zoek was naar makkelijk synthetiseerbare explosieven. Zowel de handel in opiaten als het terrorisme is minstens al 150 jaar oud en heeft mogelijk in oorsprong dezelfde bron (klik hier). De term stamt zelfs uit de tijd van de Franse Revolutie (1789–1799), maar ook daarvóór in de middeleeuwen hebben groepen reizende criminelen angst aangejaagd bij de burgerij door gebruik van buitensporig dodelijk geweld. Bij mensachtige apen is een dergelijk gedrag in hun natuurlijke omgeving gezien. Wat de functie van terreur in de natuur is, is niet duidelijk, behalve dan dat een grote groep zich dwingend de wil laat opleggen door een veel kleinere groep door angst aan te jagen. Zou dat een evolutionair voordeel kunnen zijn? Daaruit zou zich bij de mens een dictatuur kunnen vormen. Wat is het effect van explosies in de stedelijke omgeving bij terreur (klik hier)?

Echter,
de overheid in tal van landen is de afgelopen 50 jaar volledig de weg kwijtgeraakt sinds de terreur van o.a. de Palestijnen in de naoorlogse jaren en jaren '70 tegen de bezetting van Israël, die van de RAF (klik hier) in Duitsland in de jaren '70 en '80 en die van de IRA in Noord-Ierland in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Britten (klik hier).
De V.S. werden jarenlang geterroriseerd door de Unabomber, Ted
Kaczynski (klik hier), een universitair hoog opgeleide man die van 1978 tot 1995 vernuftig gebouwde bombrieven en pakketjes stuurde, en uiteindelijk werd verraden door zijn broer.
Daarna volgde o.a. de grote bomaanslag in Oklahoma City in 1995 tegen een regeringsgebouw, in Nederland kwam de vuurwerkramp in Enschede in 2000 en de cafébrand in Volendam, en er heeft zich in Nederland een terreurdaad tegen Pim Fortuijn voorgedaan die veel politieke ophef veroorzaakte waardoor Nederland zijn onschuld verloor. Nederland deed het vanaf die periode is zijn broek en was ook anti-vuurwerk geworden.


In de V.S. waren de terroristische aanslagen in 2001 op de twee WTC torens in New York, de aanslagen van Breivik in Noorwegen in 2011 en de Boston Marathon bomaanslagen in 2013 - waarbij snelkookpannen met vuurwerk kruit werden gebruikt.  Andere aanslagen waren in Londen en Parijs, op trein- en metrostations Madrid in Spanje - het land dat ook nog met de ETA te maken had. Of aanslagen op luchthavens (Brussel) met bommen op basis van de kunstmest ammoniumnitraat en eenvoudig te bereiden TATP uit aceton en 30 % waterstofperoxide, deden overheden besluiten dat iedereen die belangstelling heeft voor scheikunde, vuurwerk, modelbouw en pyrotechniek opeens beschouwd wordt als een potentiële terrorist. Weg onschuldige hobbies. Twee kleine flesjes aceton doen bij de Kruidvat drogist reeds de alarmbellen rinkelen. Reken je daarbij nog 50 paracetamol tabletten af, dan ben je natuurlijk een zelfmoordterrorist. Nu terroristen moeilijk aan chemische stoffen kunnen komen, gebruiken ze auto's, vrachtwagens, vuurwapens en kapmessen. Hen is het om het even.

Hoe raken we deze geestelijk gestoorde massapsychose en massahysterie van de overheidsorganen en de media kwijt zonder alle islamieten direct enkele reis over de grens te sturen, inclusief onze zwarte reetveegpieten, de Hema moorkoppen (klik hier) en onze goedgekeurde Chinese buskruitrotjes en fraaie vuurpijlen van de laffe vuurwerkhandelaren - die ze zonder enig verzet bij het grofvuil hebben gezet? Hen gaat het immers om de commercie en de centen, niet om de cultuur.
Wanneer de moorkop of zwarte piet niet meer kan in onze politiek correct gestoorde maatschappij, en het woord 'vuurwerk' niet meer kan omdat tegenstanders het hebben besmet en vervuild - ook de voetbal hooligans, moeten we het hebben over 'een constructie van materialen met een sas of pyrotechnische mengsel', of kortweg een sasconstructie - die in belangrijke mate behoort tot zowel ons materieel als immaterieel kunst-cultureel erfgoed. In Duitsland gebruiken hooligans miet meer het woord Feuerwerk maar spreken van Pyrotechnik, waardoor dat woord daardoor ook is besmet.


Het begrip 'vuurwerk' is sowieso vreemd en dekt de lading niet, er is vaak geen sprake van zichtbaar vuur en met werk heeft het ook weinig te maken, maar meer met een nauwkeurig samengestelde kunstcompositie. Bovendien bedoelt men vaker het vlam- en vonkeffect.
Vlammen bestaan uit een oplichtende gasfase voornamelijk bestaande uit een of meer brandbare reductoren, zuurstof en stikstofoxiden en de reactieproducten als koolstofdioxide, koolmonoxide, vaste stoffen als kaliumsulfaat, kaliumcarbonaat en gasvormig water. Door onvolledige verbranding bestaan vaak roetdeeltjes van koolstof die sterk geel oplichten, en bij hogere temperaturen ionen die de gasfase sterk doen oplichten in een bepaalde kleur of golflengte. De gassen en ook vaste stoffen worden geïoniseerd en vormen een plasmafase. Afhankelijk van de brandende stoffen en de aanwezigheid van verschillende chemische elementen zullen kleuren in de vlammen verschijnen met een specifiek elektromagnetisch spectrum. 

De overheden zouden California Rocket Fuel moeten gebruiken tegen hun massapsychose en depressie, en ambtenaren en journalisten zouden elektroshocks (ECT) kunnen krijgen tot ze weer genezen zijn van hun hysterische bui.
Even wat feiten om terrorisme in perspectief te plaatsen: over het verkeer
in de Verenigde Staten schat de NSC dat in 2018 ongeveer 40.000 mensen omkwamen bij auto-ongelukken.  Neemt men voor terrorisme de zeer ruime meetmethoden van de Universiteit van Maryland (klik hier) dan heeft men het tussen het jaar 2000 en 2014 over gemiddeld 10.000 slachtoffers per jaar in de hele wereld. Staatsterrorisme als in Noord-Korea en (burger)oorlogen zijn niet meegerekend.
Het aantal verkeersslachtoffers alleen in de V.S. is dan vier keer groter op jaarbasis dan alle terroristische aanslagen in de wereld.


Vanwaar dan de massapsychose rondom terrorisme, en niet een gelijkwaardige massahysterie voor het gevaar van het verkeer dat de mensen op de koop toe schijnen te nemen? De geheime diensten kunnen zich beter met de verkeersveiligheid bezighouden, wanneer ze veel levens en leed willen besparen! Dat geldt met name ook voor ons land waar nauwelijks sprake is van terrorisme slachtoffers, maar de aandacht daarvoor is onevenredig hoog, evenals de miljarden die daarvoor worden weggegooid. Er zijn veel te veel mensen die hun brood daaraan verdienen, dat is het probleem. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze vele aanslagen hebben voorkómen, maar hoe kun je en wil je dat bewijzen? Allemaal gelul in de ruimte om zichzelf belangrijk en vooral onmisbaar te maken.

Terrorisme gedijt ook door de aandacht die het krijgt van de pers, dus doodzwijgen is de beste remedie. Eén belangrijk doel van terrorisme is om mensen onterecht angst aan te jagen en de maatschappij te ontregelen, terwijl die angst ongegrond is. Immers loopt men in het verkeer een véél grotere kans om dodelijk gewond te raken, en bijna niemand is daar bang voor. De media doen aan de hetze mee en maken die groter.
Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest doch dat nooit zal komen opdagen. De overheden, de media en al die zogenaamde mallotige terrorisme deskundigen met hun eeuwige oninteressante gezwam op Tv doen er dus goed aan voortaan thuis te blijven en hun wild geraas te staken. Een bekwame en ter zake deskundige psychiater kan hen goed behandelen, wanneer ze minstens een jaar in psychotherapie gaan en hun pillen braaf blijven slikken. Want ze maken de andere mensen ziek met hun besmettelijk gejammer en hun vreselijke sensatiezucht. De pathologische ijdeltuiterij van de zogenaamde allesweters en alleskunners (Peter R. en vrienden) in de vele praatprogramma's is ronduit misselijkmakend.


Maar de zwetsers en opruiers via de media,  de beveiligingsdiensten, maar ook terrorismebestrijders, politici en nepnieuwsmakers verdienen aan de angst voor terrorisme, ze hebben hun baan en carrière daaraan te danken. Wat zouden universiteiten met hun faculteiten Terrorisme en misdaadbestrijding moeten doen wanneer dat eenmaal bestreden is? Het is een beetje als de waardeloze wetenschap culturele antropologie, je kunt er niets mee wanneer er geen vreemde culturen meer zijn om die te onderzoeken.


Net als bij de hysterie rondom een vondst van asbest - de verwijderingsbedrijven legt de onterechte commotie geen windeieren, gaan aan asbest niet meer mensen dood per jaar dan aan natuurlijke radioactieve radon- en thoron gas in huis, op basis van vele tientallen van jaren van blootstelling. Dat aantal is bijna even groot als het aantal dodelijke verkeersslachtoffers in Nederland per jaar en dat aantal is laag vergeleken met de cijfers in het buitenland. We moeten dus vooral nuchter blijven denken, niet zeiken, niet luisteren naar doemdenkers en halvegaren en goed de feiten onder ogen blijven zien. De ambtenarij dient open kaart te spelen op basis van openbaarheid van bestuur, zonder passages weg te lakken en verder de burgers niet behandelen als halve criminelen zoals de belastingdienst doet.


Het is de mens zelf die de ongelukken veroorzaakt, niet het voorwerp of de werkzaamheden. De mens die ergens mee werkt, speelt of klust, en er geen goed gebruik van maakt of er niet mee kan omgaan zonder ongelukken te veroorzaken. De mens doet in zijn leven voortdurend dingen die risico's met zich meebrengen, de mens is een hardleerse nieuwsgierige brekebeen. Geef een mens een hamer en hij slaat ermee ook op zijn duim. Het is bewonderenswaardig dat ondanks dat we in het ruimtevaart tijdperk zijn beland, maar hoe vaak ging het daar goed fout?
Is het leven zelf, de evolutie en de vooruitgang niet een kwestie van vallen en opstaan? Van ontdekken, uitvinden en verder experimenteren, ondanks de tegenslagen? We nemen de risico's voor lief.


Ja, zonder al die uitdagingen is het leven kennelijk minder de moeite waard en minder plezierig, minder uitdagend en minder interessant, minder spannend. Door risico's uit te bannen in het dagelijkse leven, gaan mensen in hun vrije tijd juist voor de spanning de grootste risico's aan.

Vrouwen schijnen niet buitenshuis maar juist thuis het meeste gevaar te lopen, niet door klussen of een keukentrapje tijdens het huishouden, maar door dodelijk geweld van hun levenspartner.
Hoewel de aantallen schommelen, waren er in de afgelopen tien jaar gemiddeld zo’n 28 slachtoffers per jaar van partnergeweld, volgens cijfers van de Universiteit Leiden en het CBS (klik hier). Niet voor niets is er een TV programma dat over thuisleed gaat van de vrouw, en dat heet: Help, mijn man is klusser!

Men gaat tegenwoordig bijvoorbeeld wel bungeejumping op Kreta, of helemaal uit je dak met drugs en alcohol tijdens muziekfestivals die nauwelijks worden gecontroleerd - en worden gerund door criminelen. Of zoals destijds minister-president Lubbers stiekem deed, hanggliden en deltavliegen in Zuid-Frankrijk terwijl het toen in Nederland nog verboden was. Dat noemen we schijnheilig, in Nederland niet maar wel in het buitenland. Lekker ver zodat niemand ze kan betrappen op hun zondige gedrag. Waarom gaat Remkes naar zijn vakantiehuis op een desolaat verlaten eiland helemaal aan de andere kant van de wereld? Vast om iets geheim te houden wat het daglicht niet kan verdragen?

Men klaagt makkelijk bij de baas over de arbeidsomstandigheden op het bedrijf, maar gaat in de vrije tijd op een wankel trapje in de regen de haag staan trimmen met een elektrische heggenschaar, of men loopt een blessure op met sport.

Tegelijkertijd tonen de resultaten duidelijk aan dat het gebruik van consumentenvuurwerk een redelijke staat van dienst heeft. Weliswaar is hier geen onderscheid gemaakt naar de ernst van de ongevallen. De meeste ongevallen veroorzaken namelijk geen blijvend letsel of invaliditeit.
En dan de kosten. Al die ongevallen met klussen in en rondom huis kosten de maatschappij 120 miljoen euro per jaar, zo heeft de stichting Consument en Veiligheid berekend. Volgens de stichting zijn onvoorzichtigheid en haast de belangrijkste oorzaken. Raar is dat onervarenheid en ondeskundigheid niet worden genoemd, evenmin de ondeugdelijke of ongeschikte apparatuur en hulpmiddelen. Vaak zijn dat mede de redenen die worden verbloemd. 
 
Een criminele organisatie is die overheid (klik hier), want wanneer je spiritus ethanol moedwillig dodelijk vergiftigd met methanol omdat mensen het anders zouden gaan drinken en de overheid 39 euro accijns misloopt?
Bekend is dat er jaren geleden gevallen waren van heroïne vergiftiging met strychnine en arseentrioxide (klik hier). De overheid waarschuwde de gebruiker heel schijnheilig, maar men is de drugsoverlast liever kwijt dan rijk, zeker wanneer de overheid geen belasting kan heffen. Wie is dan het meest gebaat bij vergiftiging van criminele en ziekten verspreidende drugsgebruikers dan de overheid als schuldige gifmenger? Dat doet de overheid toch ook al jaren met alcohol?


Straat- en raamprostitutie werden destijds gelegaliseerd door de overheid, niet omdat het niet meer immoreel zou zijn - men spreekt eufemistisch zielig van 'kwetsbare groep' over een stelletje venerische ziekten verspreidende stelende heroïnehoeren, maar omdat de prostituee en haar klanten belasting zullen betalen over het uitruilen van enkele milliliters lichaamsvloeistoffen! Van elke 50 euro per beurt wil de overheid toch graag 25 euro in-komsten-belasting incasseren. Een gemiddeld orgasme vindt binnen 7 minuten plaats bij de jonge hoerenloper, zo vertelde een oude hoer uit jarenlange ervaring, dus bij een wachtrij is dat bruto 400 euro per uur. Dat verdient nog niet eens een gemiddelde advocaat. Niet bepaald een kwetsbare groep, mensen die minder dan 25 euro bruto per uur verdienen vormen een kwetsbare groep want dikwijls is het maar moeilijk de eindjes aan elkaar te knopen wanneer alles maar duurder en duurder wordt.


In elk weldenkend ander democratisch land is vuurwerk niet verboden maar prostitutie, drugs, abortus en euthanasie wel. Waarom zou dat zijn? Omdat Calvinistisch schijnheilig klein bekrompen Nederland gelijk heeft?
Of toch omdat al die andere beschaafde landen zoals Duitsland, Denemarken, Engeland, België, Frankrijk, Spanje en Italië er een hogere moraal op nahouden?
In geen enkele ander EU-land is vuurwerk verboden, behalve in Malta waar ze zelf vuurwerk maken, maar het kleine archipel is zo corrupt als maar kan. Dat wordt dus nog een hele klus voor links intolerant Nederland met al die open EU grenzen om dat malle verbod te handhaven. We geven de garantie dat dit beslist niet gaat lukken.


Denk niet dat het in Nederland wel meevalt, want ons land is een van de landen waar het meest wordt afgeluisterd vergeleken met de rest van de wereld (klik hier). Er zijn tijdens de jaren 39-45 ook nergens zoveel joden afgevoerd naar concentratiekampen als in Nederland, dus we hebben een kwalijke reputatie van verraad. Feind hört mit, Arbeit macht Frei und Jedem das Seine (aan elk wat hij verdient) gelden nog steeds, ook 75 jaar na de bevrijding van het kamp Auschwitz-Birkenau. Met alle eerbied voor de slachtoffers van de holocaust, we leven in een modern concentratiekamp van oligarchen en aristocraten onder het mom van een democratie, maar we zitten eigenlijk gevangen in een corrupt stelsel van vriendjespolitiek dat niet anders is dan dat van de eerste de beste bananenrepubliek. We hebben dat o.a. aan de beurskrach van 2008 kunnen zien, en politici en bankiers hebben daar niets van geleerd.

Wie denkt dat de overheid en de kerk voor sociale gerechtigheid en rechtvaardigheid zorg dragen, komt bedrogen uit. Uit onderzoek blijkt wereldwijd dat de armen steeds armer worden en de rijken steeds rijker (klik hier). Wie gelooft dat in het hiernamaals alles beter wordt, wordt blij gemaakt met een dode mus. Religie is opium voor het volk, zei Karl Marx reeds, een zoethoudertje om de armen te kalmeren en niet in opstand te laten komen. Achterstandswijken nemen toe in grootte en ellende (klik hier). Dit betekent dat de meeste overheden aan de kant staan van de rijken - dat heeft Mark Rutte laten blijken, dat oneerlijke systeem staat natuurlijk vroeg of laat op ontploffen vanwege de onbalans. Waarom pikken we dit allemaal? Rijkdom is beslist niet synoniem met evolutionair succes, maar met de pathologische graaicultuur van de bovenlaag die biologisch economisch zal worden afgestraft. Een ecologische revolutie naar het voorbeeld van de Fransen 220 jaar geleden. De Franse econoom Thomas Piketty is het daarmee eens: verwaarloos de armen niet (klik hier), zonder de armen zijn er geen rijken.


De Britse The Guardian publiceerde in 2013 over het wereldwijde surveillance netwerk van geheime diensten als de Amerikaanse NSA, door contacten die journalist Greenwald (klik hier) had met klokkenluider Edward Snowden. Surveillance betekent officieel bewaking, maar in de praktijk is dit afluisteren, volgen en in de gaten houden, stalken, niet alleen via de computer, maar de controle en spionage gaat ook via de telefoon of smartphone en elke andere ongeoorloofde methoden van afluisteren.Een gewaarschuwd mens telt voor twee.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten